Innlandsgis Nyheter

Status 3. juni 2013

Innlandsgis er igjen på lufta i både påloggingsløsning med matrikkelsøk og en åpen løsning.
Noen av nyhetene i forbindelse med ny versjon:

  • Viktige meldinger kommer automatisk fram i browser når man åpner sitene.
  • Man kan nå laste ned påtegninger man har gjort i kartet med tegneverktøy - som shapefiler. Husk at man må bruke shapefiler i Euref89 Sone 33 både for opp- og nedlastinger til sitene.
  • Man kan i "Norske tilpasninger" nå velge  flybildeserie i egen meny (f. eks. flybilder for et gitt område i et gitt tidsrom).

Informasjonsfolderen er også gått gjennom og oppdatert.

3. juni 2013

Oppdatering av Innlandsgis

Innlandsgis er oppdatert på programvaresiten, og er for øyeblikket kun oppsatt med påloggingsløsning. En rekke funksjoner er midlertidig ute av drift og det jobbes med å få disse på lufta igjen. Vi vil holde denne siden oppdatert med informasjon når den åpne løsningen kommer på lufta igjen.

13. mai 2013

Innlandsgis med Silverlight

Hovedløsningen er nå oppdatert med en kraftig forbedret programvare som er mye raskere og mer funksjonell i bruk. Vi ønsker derfor brukerne velkomne til å ta i bruk denne løsningen som foreligger både i en påloggingsløsning og en åpen løsning. For å hjelpe brukere med å komme i gang har vi laget en infofolder som gir en innføring i hvordan løsningen fungerer. Denne løsningen krever et tillegg som heter "Silverlight" for å kjøre. Dette er et Microsoft-program som kun trenger installasjon første gang det kjøres. Installasjonen starter automatisk og tar kort tid. Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger om hvordan den fungerer.

13. mars 2012

Ny Innlandsgis

Hjertelig velkomne til Innlandsgis som relanseres i ny drakt! Gammel versjon vil være tilgjengelig i en periode framover, til vi er sikre på å ha fått overført funksjonalitet og innhold til den nye løsningen. Om dere som brukere opplever forstyrrelser eller ting som ikke fungerer som de skal, ber vi om at dere gir oss tilbakemelding slik at vi kan forbedre løsningen.

Selve kartløsningen har en hjelpeknapp oppe til høyre som ser ut som et spørsmålstegn. Der kan man også finne en nedlastbar infofolder for lett å komme i gang med den viktigste funksjonaliteten.

Passord til påloggingskartløsningen vil bli distribuert internt i samarbeidsmiljøet, men om du ønsker tilgang som ekstern bruker i kommuner eller andre samarbeidsparter, vil vi på individuell basis tildele dette om du tar kontakt på epost til drift og oppgir navn, arbeidssted og en enkel begrunnelse.

6. desember 2011

Ny Innlandsgis og nettleserkompabilitet

firefox Innlandsgis er bygget på Geocortex og Arcgis Server. Kartapplikasjonen er testet med de mest kjente browsere (Chrome, Internet Explorer og Firefox) og skal fungere på disse. Gi oss gjerne tilbakemelding på om dere tester andre nettlesere og hvilke erfaringer dere gjør med disse.

Det er også en kjensgjerning at karttjenesten og funksjonaliteten krever en del skjermplass, og i små nettleservinduer vil man derfor kunne oppleve at verktøyknapper kan "kollidere" med andre knapper og funksjoner. Vi råder i slike tilfeller derfor til å maksimere nettleservinduet og kanskje "felle inn" kartlagslisten (klikk i margen mellom kartlagsliste og kartvindu) når mulig slik at kartvinduet og verktøyrad får mest mulig plass.